Sari la conținut

Cazinoul din Constanţa, prin obiectivul străinilor. R. Veillon: "Era o perlă care guverna asupra Mării Negre"

Eli Cohen, turist din Israel: Poliţiştii mi-a zis că înainte a fost un cazino frumos, dar acum înăuntru e distrus, înăuntru pereţii sunt căzuţi. De ce Guvernul României nu l-a refăcut? Nu înţeleg, este un monument foarte frumos!

Ceea ce a văzut Eli Cohen în vacanţa sa în Constanţa a văzut şi un fotograf francez de renume. El a reuşit să facă fotografii care să scoată în evidenţă starea actuală a Cazinoului din Constanţa, departe de anii de glorie. El elogiază edificiul, iar materialul său a fost apreciat de internauţi de pe tot globul.

Romain Veillon despre Cazino: "O perlă care guverna asupra Mării Negre, locul în care turiştii avuţi şi elita din toată Europa se strângea în ceea ce era pe vremuri cea mai frumoasă clădire din ţară", relatează francezul în articolul său.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: Fotoreportajul lui Romain Veillon a adunat deja peste 50.000 de vizualizări şi mai mult de 1.000 de share-uri pe reţelele de socializare, de la utilizatori din toată lumea.

Materialul publicat de fotograful francez ar putea să aducă un plus la capitolul turism. Pentru artiştii noştri plastici, Cazinoul a devenit o muză pentru afaceri de succes.

Maria Ţolan, artist plastic: Turiştii mi-au dat ideea, au spus că doresc imagini cu Cazinoul, şi în special cu arăta odată, cu multe flori şi am ales imagini din anii 70.

Cristian Bărhălescu, consilier în turism: De multe ori poate că o imagine pusă de străini, ia mai multe likeuri şi face mai mult rating decât o promovare pe care poată să o facă o autoritate locală.

Thelma Cohen, turistă din Israel: Este păcat că nu este conservat, pentru că este un loc frumos, frumos!

Constănţenii îşi aduc aminte de perioada în care Cazinoul aducea un aer boem zonei peninsulare.

Vasile Munteanu: Era altă preocupare, erau alte fonduri, avea cine să se ocupe de el, acum toată lumea fuge. Că sunt bani de investit şi nu se ştie dacă îi mai recuperează.

Soarta Cazinoului a fost, în ultima perioadă, la mâna autorităţiilor locale şi a Companiei Naţionale de Investiţii.

Decebal Făgădău, primarul interimar al Constanţei: Cazinoul este o bucată mare de suflet a Constanţei şi, din estimările mele aşa cum am pronunţat şi anterior, în toamna acestui an va începe un proces ce va dura 24 de luni, iar ulterior garanţia fiind de încă 5 ani.

Ultima licitaţie a fost organizată pe 29 iunie iar Compania Nationala de Investitii analizează acum ofertele depuse. După terminarea lucrărilor, Cazinoul va fi transferat înapoi la Consiliul Local Constanţa, care apoi va decide cum va folosi edificiul.

reporter: Paul Greavu

operator: Cristian Caciauna