Crăciun... ca acasă, pe patul de spital

Data publicării:
craciun 20la 20spital 20241212-40380

De două zile, este forfotă mare în bucătărie. Caltaboşi, lebăr, ciorbă ţărănească de purcel, sărmăluţe în foi de varză, friptură de porc la tavă, salată boef şi multe alte preparate tradiţionale se vor regăsi în meniul de Crăciun al pacienţilor internaţi în spital.

Cu şapte lei pe zi, atât cât decontează statul pentru masa zilnică a unui bolnav nu s-ar fi putut realiza toate aceste preparate, aşa că firma de catering a apelat la alte firme private care au adus ingredientele necesare, cozonaci sau fructe. Pacienţii care ţin regim pot servi supă de pui, legume gratinate cu brânzică de vaci, pulpe la grătar sau supă cremă de legume. Nici cei mai mici pacienţi nu au fost uitaţi:

Moş Crăciun este un prieten vechi al firmei de catering şi, în fiecare an, aduce cu mult drag zâmbete pe chipurile micuţilor bolnavi. De câţiva ani încoace şi-a luat rolul în serios şi vorbeşte despre aceşti micuţi cu mare emoţie.

Moşul şi-a luat sacul în spate şi a plecat încet spre Spital. S-a oprit la Clinica de Pediatrie unde a oferit dulciuri micuţilor bolnavi.Copiii au fost surprinşi să-l vadă şi nu prea au ştiut cum să reacţioneze. Alţii i-au spus poezii.

Cei mici i-au spus Moşului cu barba albă că i-au trimis scrisori şi că i-au cerut să aducă tuturor copiilor foarte multe dulciuri şi jucării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri