Doi marinari români au fost arestaţi în Argentina pentru că ar fi aruncat în apele oceanului pasageri clandestini

Data publicării:
RM POWER

Agenţiile şi publicaţiile străine relatează că după ce pasagerii clandestini au fost găsiţi la bordul navei, comandantul român al navei, Florin Filip, a ordonat ca aceştia să fie legaţi şi aruncaţi în mare.

Membrii echipajului au declarat că decizia a fost luată de comandant deoarece ar fi costat prea mult (30.000 de euro de persoană) ca nava să îi ducă pe pasageri din Argentina în Congo, aşa că şeful vasului a preferat să-i omoare.

Mai mult, comandantul navei le-ar fi spus marinarilor să ţină sub tăcere acest incident.

Cum au ajuns autorităţile să afle despre eveniment 

Trei zile mai târziu, cinci din cele șase marinari filipinezi care au participat la eveniment au vrut să pună capăt relației de muncă cu societatea și s-au întors în port. Acolo au relatat pe larg autorităţilor ce s-a întâmplat, în larg, la 400 de km de continentul african. 

La scurt timp, echipajul a fost reţinut şi interogat de procurori. Potrivit publicaţiilor argentiniene, comandantul ar fi recunoscut ce s-a întâmplat pe navă şi a fost arestat, împreună cu secundul lui, Robert Racoviţă şi cu alţi cinci marinari filipinezi care au dus la îndeplinire ordinul şefului lor. 

Nava RM Power, aparţinând unui armator grec şi care naviga sub pavilionul Insulelor Marshal, încărcată cu 19.000 de tone de orez a plecat la începutul lunii iulie din Congo către portul argentinian Rosario. 

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, nu confirmă deocamdată dacă marinarii români arestaţi sunt încrişi în SLN. 

Vom reveni cu detalii!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri