Sari la conținut

Localuri închise şi amenzi

Imaginile de acum două zile contrastează cu ce se întâmplă astăzi la localul închis de inspectorii antifraudă.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: Activitatea acestui club din nordul staţiunii Mamaia a fost suspendată pentru 30 de zile. Mai mult, angajaţii au început să strângă ghivecele cu palmieri şi frigiderele în care au stat băuturile pentru care nu s-au emis bonuri fiscale.

Chiar dacă inspectorii ANAF au luat la pas tot litoralul de la un capăt la altul, cele mai multe nereguli le-au găsit în Mamaia.

Mamaia în topul evaziunii

"Pe litoral, inspectorii antifraudă au constatat că la agentii economici verificati, în această perioadă, s-a fiscalizat suma de peste 3,5 milioane lei. (...) Cele mai multe nereguli au fost constatate în cluburile din staţiunea Mamaia, unde au fost dispuse 81 amenzi în cuantum total de 280.000 lei.", se arată într-un comunicat ANAF remis redacţiei Digi24 Constanţa. 

Ionuţ Budi, managerului unui club din Mamaia: "Într-adevăr mi se pare puţin agresivă imaginea, cu maşinile multe, cu girofaruri, dar, mă rog, fiecare trebuie să-şi instaureze politica şi să şi-o aplice."

"Mi se par un pic cam abuzive pentru că se caută să se aducă bani la stat, dar într-un mod abuziv. Sunt corecte pentru că toată lumea trebuie să plătească ce trebuie la stat", susţine un constănţean. 

Ostilitatea cu care au fost primiţi pe litoral inspectorii antifraudă a fost mai vizibilă în Vama Veche, acolo unde o maşină ANAF a fost lovită cu pietre.

reporter: Paul Greavu

operator: Florin Boboc