Nicuşor Constantinescu, preşedintele bogat. Şeful CJC are şapte terenuri, patru case şi acţiuni la zece societăţi

Data publicării:
arestare nicusor

Din 2004, de când fostul om de afaceri şi-a depus prima declaraţie de avere, veniturile lui Nicuşor Constantinescu s-au limitat doar la indemnizaţiile primite de la Consiliul Judeţean Constanţa. Acesta a fost motivul pentru care, în 2009, Agenţia Naţională de Integritate a început o verificare a bunurilor sale.

În urmă cu patru ani, averea reală a lui Nicuşor Constantinescu a crecut, iar el a ajuns să aibă trei case, printre care una de vacanţă, cinci terenuri în intravilan , cinci maşini, o şalupă, dar şi conturi de aproape un milion de dolari.

Case, obiecte de artă  şi terenuri

Potrivit declaraţiei sale de avere de pe site-ul Consiliului Judeţean făcută publică în iunie 2013, Constantinescu deţine, în cotă parte, şapte terenuri în Constanţa, Tulcea şi Bucureşti cu o suprafaţă totală de circa 5.000 de metri pătraţi.

Toate sunt declarate în intravilan. Unul dintre ele, situat în Piatra Neamţ, a fost donat fiului său. Potrivit declaraţiei sale de avere, Constantinescu are trei case şi o vilă de vacanţă în judeţele Constanţa şi Piatra Neamţ, dar şi în municipiul Bucureşti, două dintre ele fiind donate copiilor lui, Ştefan şi Smaranda.

Cea mai mare este casa de vacanţă din Piatra Neamţ, cu o suprafaţă de circa 450 de metri pătraţi. Constantinescu a cumpărat, în perioada 1990-2011, numeroase tablouri, bijuterii, piese de mobilier foarte vechi, monede valoroase, obiecte de artă dar şi o colecţie de timbre a căror valoare nu o poate estima.

Conturi pline

În două conturi are puşi deoaprte peste 992.000 de dolari şi este acţionar sau asociat în zece societăţi. Valoarea totală a titlurilor sau cotelor de participare depăşeşte 250.000 de euro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa nu are credite, nici ipoteci şi nici bunuri luate în leasing. Nicuşor Constantinescu încasează, anual, 50.547 de lei reprezentând indemnizaţia de preşedinte al Consiliul Judeţean Constanţa, adică în jur de 4.200 de lei lunar.

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri