Sari la conținut

Petroliştii au intrat în grevă japoneză. Aproape 2.000 de oameni cer plata primei de vacanţă

Rând pe rând angajaţii rafinăriei au trecut pe la sediile sindicatelor de care aparţin şi au luat banderolele care simbolizează un protest paşnic, de avertisment. Cerinţele salariale ale celor care lucrează la Rompetrol trebuiau rezolvate încă din octombrie.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "Aproape 2.000 de angajaţi de la Rompetrol cer plata ultimei tranşe a primei de vacanţă, în valoare de 500 de lei. Chiar astăzi, o parte a liderilor sindicali se află în Bucureşti pentru a negocia cu conducerea."

11 lideri ai Sindicatului Petrochimistul încearcă să ajungă la un conses cu reprezentanţii patronatului kazah. La Năvodari au rămas doar cei de la Sindicatul Lucrătorilor de pe Platforma Industrială Midia care speră într-o soluţionare paşnică.

Vasile Pascu, preşedintele SLPIMN: "În momentul de faţă pe platformă salariaţii protestează paşnic prin purtarea unor banderole, aşa numită grevă japoneză."

În cazul în care nu vor primii banii, oamenii ameninţă că vor ieşi în stradă.

Vasile Pascu, preşedintele SLPIMN: "Vom lua decizia dacă vom continua cu un protest sau mai multe proteste care se vor desfăşura în zona Rompetrol."

Un calcul matematic simplu arată că şefii Rompetrol datorează angajaţiilor un total de aproximativ 1 milion de lei. O poziţie oficială a conducerii va fi exprimată după ce se vor termina negocierile de la Bucureşti.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna