Sari la conținut

Plimbată 200 de km prin nămeţi. Ambulanţa în care se afla gravida din Tulcea s-a împotmolit în nămeţi

Pe femeie nu a văzut-o vreun medic în timpul sarcinii şi nu s-a dus niciodată la dispensarul comunal. Ştia că are probleme cu inima, dar le-a ignorat.

Luni i-a crescut tensiunea. Când a văzut că se simte din ce în ce mai rău, soţul femeii a sunat la 112 şi apoi l-a apelat şi pe primar. Acesta a mers cu maşina personală la ea acasă şi a dus-o la dispensarul comunal. .

Nicolae Onea, primarul comunei Ostrov: "Acolo au intervenit două asistente, amândouă au făcut tot ce au putut, în jurul orei 11, nu în jurul ore 1 a venit salvarea."

Ioana Iordache, asistent la dispensarul comunal: "A fost adusă în stare gravă. Semiconştientă, în crize convulsive, hipertensivă."

După ce a primit îngrijiri la cabinet, femeia a fost preluată de ambulanţă. Dar drumul a fost de coşmar.

Nicolae Onea, primarul comunei Ostrov: "La viteza vântului care era, după 40 de minute zăpada era la loc."

Troienele de zăpadă şi vizibilitatea redusă au deviat ambulanţa de la drumul cel mai scurt. Maşina în care se afla gravida a ajuns de la Ostrov până la Ciucurova, adică a parcurs 44 de kilometri.

Atunci ehipajul a ajunţat prin staţie că nu se poate ajunge la Tulcea, aşa că unica soluţie este drumul spre Constanţa.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "Chiar dacă avea în faţă un utilaj de deszăpezire, ambulanţa s-a blocat aici, la ieşirea din localitatea Ciucurova, motiv pentru care s-a întors din drum."

De acolo, a încercat altă variantă: a ocolit pe la Cerna, a ajuns la Babadag şi a continuat pe DN 22. În total a parcurs 150 de km.

Înainte de a ajunge în localitatea constănţeană Cogealac, femeia a intrat în stop cardiorespirator. Manevrele de resuscitare nu au dat niciun rezultat, iar femeia a decedat. Acum, drumul pe care ambulanţa nu a putut înainta, este curăţat şi se circulă fără mari probleme.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "DN22A a fost închis oficial luni la ora 14, dar după ce s-a lucrat toată noaptea, restricţia a fost ridicată."

În cursul zilei de luni au fost închise toate drumurile judeţene şi naţionale din judeţul Tulcea pentru ca utilajele să le poată debloca mai repede.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna