2012, un an greu pentru agricultură

Data publicării:
2013 20un 20an 20greu 20pentru 20agricultura-49586

2012 a fost unul dintre cei mai grei ani agricoli pentru sudul ţării, iar pământurile au fost mistuite de secetă 3 luni la rând. Toamna trecută, agricultorii au înregistrat pagube mari, fapt ce a dus şi la creşterea preţurilor pe piaţa produselor agricole. Fermierii din Dolj resimt încă efectele recoltelor dezastruoase de anul trecut. Între agricultorii care au înregistrat pagube mari se numără Ion Smarandache. Fermierul face parte dintr-o cooperativă cu peste 10 mii de hectare de teren.

Şi cei care au suprafeţe mici de teren au fost afectaţi de secetă.

Datele centralizate de Direcţia Agricolă Dolj arată că porumbul şi floarea soarelui au fost culturile cele mai afectate. Seceta a distrus peste 80% din cele 90 de mii de hectare de porumb şi peste 50% din cele 48 de mii de hectare de floarea soarelui.

Peste 42 de mii de fermieri au depus cerei pentru ajutor de la stat pentru culturile calamitate. Doar jumătate dintre aceştia au primit până acum banii - câte un milion de hectar pentru primele 10 hectare de teren afectat. Ceilalţi aşteaptă să primească banii, pentru a-i folosi în perioada de fertilizare a solului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri