A început Festivalul de Teatru “Mereu tânăr” 

Data publicării:
051113 FESTIVAL

Sunt trecuţi de prima tinereţe, dar urcă pe scenă şi primesc ropote de aplauze pentru reprezentaţiile lor. Vorbim despre pasionaţii de teatru de vârsta a treia, care participă, în această săptămână, la Festivalul de Teatru „Mereu tânăr". Actorii amatori sunt din Brăila, Piatra Neamț şi București şi au venit la Craiova pentru două zile să-i delecteze pe spectatori, la Colegiul Naţional “Elena Cuza”.  

Dorina Macovei este din Piatra Neamţ. Este pasionată de teatru încă din tinereţe. A venit la Craiova împreună cu trupa din care face parte, pentru a fi pe scenă, acolo unde se simte cel mai bine, chiar dacă nu este remunerată pentru acest lucru.

Pentru noi, teatrul-lectură este o plăcere, este o distracţie. Ne întâlnim, repetăm, ne distrăm împreună. Facem altceva decât fac oamenii de vârsta noastră şi asta este o mare şansă şi o mare oportunitate”, a spus Dorina Macovei, actor amator.

Iar Dorina Macovei nu este singura îndrăgostită de teatru.

De la Piatra Neamţ până la Craiova şi m-aş duce şi mai departe dacă ar fi nevoie, dacă ar mai fi o scenă pe care să pot juca”, Magda Gherghescu, actor amator.

Reprezentaţia din prima zi a festivalului i-a făcut pe spectatori să aplaude minute în şir.

Felicitări doamnelor care şi-au umplut timpul aşa de frumos”, a spus o spectatoare.

Reprezentanţii Bibliotecii Judeţene sunt convinşi că aceasta nu va fi singura ediţie a festivalului.

Sper să facem şi a II-a ediţie, dacă nu cumva vor alţii din ţară sau poate alte biblioteci din ţară, auzind despre festivalul nostru, se vor horărî să înfiinţeze şi ei o trupă de teatru de pensionari”, spune Eliana Resteanu, bibliotecar Biblioteca "Alexandru şi Aristia Aman".

Festivalul de teatru „Mereu tânăr" se desfăşoară pe parcursul a două zile, iar la final, cea mai bună trupă de teatru va fi premiată. Intrarea la spectacolele oferite de pensionari este liberă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri