Angajaţii firmei care asfaltează DN Craiova - Calafat refuză să mai muncească. Nu şi-au primit salariile timp de două luni

Data publicării:
030913 salarii intarziere

Angajaţii firmei care se ocupă cu asfaltarea drumului Craiova - Calafat refuză să mai muncească. Şi asta pentru că nu şi-au primit salariile de două luni. Drumul ar trebui să fie gata până anul viitor, însă nici un sfert din el nu a fost terminat.  

Ilie Gheorghe are 49 de ani şi a fost angajat în luna iunie a acestui an la firma care a câştigat licitaţia pentru asfaltarea un tronson din DN Craiova-Calafat. S-a bucurat mult că are de lucru la el acasă şi nu mai este nevoit să plece în străinătate, pentru a-şi întreţine familia. Numai că, bărbatul nu a primit niciun leu pentru munca prestată şi abia se descurcă de la o zi la alta.

„Facturile le-am plătit cu bani trimişi de altcineva, mi-a lăsat fata, că a fost pe acasă”, spune bărbatul.

Şi nu este singurul care a muncit şi nu şi-a primit banii. Ca el mai sunt şi alţi angajaţi care spun că munceau mai bine de 12 ore pe zi. Oamenilor li s-au promis salarii de 1.000 de lei, însă au trecut două luni şi nu au primit nimic.

Angajaţii spun că vor face o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru a-şi recupera drepturile salariale.

„În termen de 30 de zile sau maxim 45 de zile soluţionăm acea peţiţie, verificăm dacă se respectă sau nu se respectă prevederile contractului colectiv de muncă sau contractului individul de muncă şi comunicăm salariatului ceea ce am constatat”, a spus Cătălin Mohora, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj.

Contactat telefonic, patronul firmei care asfaltează drumul a declarat că angajaţii au întârzieri salariale de 15 zile şi nicidecum de câteva luni, iar banii îi vor primi peste două zile.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri