Cel mai frumos parc din mediul rural din judeţul Dolj a ajuns o ruină

Data publicării:
150813 PARC GOICEA

Alei nepavate, coşuri de gunoi distruse şi iarbă cât vezi cu ochii. Aşa arată parcul, care odinioară era cel mai frumos din mediul rural din judeţul Dolj. Parcul din comuna Goicea era o splendoare a locului, graţie grădinii zoologice şi a teatrului de vară. Acum, însă, a ajuns o ruină.

Parcul din Goicea a luat naştere la marginea comunei, în anii 1960. Era rodul unui început de epocă comunistă. Dovadă este şi numele pe care îl poartă: Dumitru Dinişor, liderul Colectivului din Goicea.

Domnul Nicolae are 80 de ani şi este fratele celui care a pus prima piatră la temelia zonei de recreere.

“Venea lume din toate comunele din prejur să vadă parcul la Goicea, pentru că aveau ce vedea”, spune Nicolae Dinişor, fratele fondatorului parcului.

În urmă cu 30 de ani, parcul era plin de oameni care organizau petreceri câmpeneşti şi întâlniri cu fiii satului.

Grădina zoologică a fost închisă după căderea comunismului, pentru că autorităţile nu aveau bani pentru a găzdui animalele.

Grădina de vară a fost distrusă şi au rămas doar ruinele. În 2009, Ministerul Mediului a investit peste 500.000 de lei în reabilitarea parcului.

“S-au refăcut construcţia, care este fostul Muzeu al satului, cât şi zona verde din cadrul parcului, a fost semănat gazon”, spune Dumitru Viorel Marcu, primarul comunei Goicea.

Însă bălăriile au luat locul gazonului, mobilierul urban a intrat în degradare, iar muzeul este închis vizitatorilor, pentru că majoritatea pieselor de etnografie au dispărut peste noapte. Acum, parcul mai este vizitat doar de sătenii care merg la muncă sau de animalele aduse la păscut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri