Sari la conținut

DJ 656, distrus de alunecările de teren. Pentru refacerea drumului este nevoie de un milion de lei  

Cratere de peste 10 metri s-au format pe DJ 656 ce leagă stațiunea Olănești de alte două sate. De vină sunt alunecările de teren provocate în urma inundațiilor ce au avut loc în această vară. Drumul a devenit impracticabil, iar autoritățile locale așteaptă acum bani de la Guvern pentru a-l consolida. Ar avea nevoie de un milion de lei.

Localnicii din cele 80 de gospodării ale celor două sate se descurcă foarte greu din cauza drumului afectat. Ca să ajungă în Olăneşti, să-şi cumpere cele trebuincioase, parcurg pe jos 6 km prin pădure. Numai varianta ocolitoare pe drumul forestier este impracticabilă când plouă. Ce este mai grav e ca maşinile de intervenţie nu pot ajunge la casele lor.

Autoritățile locale au evaluat pagubele care s-ar ridica la un milion de lei și așteaptă acum un ajutor de urgență de la Guvern, pentru a se apuca de reabilitarea și consolidarea acestui drum.

“Este distrus pe 4 - 5 porţiuni, dar 3 sunt cele grave. Practic tot corpul drumului a fost degradat. Am nevoie de sprijin de urgență, pentru că în momentul de faţă accesul rutier către cele două localităţi nu se poate realiza pe acest drum”, a spus Sorin Vasilache, primar Olănești.

Conducerea Consiliului Județean Vâlcea susține că lucrările de consolidare a drumului ce leagă stațiunea Olănești de cele două sate vor începe în momentul în care Guvernul va aloca banii necesari. Deocamdată s-a trimis la Guvern doar situația drumurilor afectate de alunecările de teren și inundații din județul Vâlcea, însă nu s-a stabilit care sunt prioritare.

Consiliul Judeţean a demarat procedura de atribuire de lucrări de refacere a drumului pe calamităţi. Din banii pe care i-am obţinut acum de la Guvern sperăm ca, cât de curând, să se remedieze problema”, a precizat Bogdan Pistol, vicepreședinte CJ Vâlcea.

Drumul Județean a fost închis circulație în vară, când, din cauza inundațiilor, s-au produs primele alunecări de teren.