Sari la conținut

„Florile Dalbe”, festival în aer liber. 300 de copii şi tineri au colindat trecătorii din Curtea de Argeş  

Pentru că în niciun an nu au reuşit să atragă spectatori în sălile Casei de Cultură, organizatorii Festivalului de Datini şi Colinde "Florile Dalbe" din Argeş s-au gândit că în acest sezon spectacolul de colinde să fie unul inedit. Astfel, cele câteva sute de colindători au luat la pas străzile din Curtea de Argeş.

Îmbracaţi în costume populare, copiii au străbătut oraşul, iar curioşii i-au urmărit cu încântare. Colindătorii s-au oprit şi în faţa primăriei. Au fost întâmpinaţi de autorităţi, dar şi de trecători.

„Este o acţiune care ne bucură, încântă pe toată lumea şi desigur îmbracă ajunul sărbătorilor pe care le aşteptăm toţi cu nerăbdare”, a spus Dan Obrogea, preot.

„Costumele sunt splendide, sunt din toate zonele etnografice ale judeţului Argeş şi e o încântare pentru toţi argeşenii să vadă astfel de costume”, a spus Cristian Mitrofan, viceprimar Curtea de Argeş.

Multe priviri a atras şi un alai de urători din comuna Corbii de Piatră. Au purtat costume diferite faţă de portul popular din zona Argeşului.

Evenimentul s-a încheiat cu prestaţia artistică a fiecărui grup pe scena din faţa Muzeului Municipal Curtea de Argeş.