Ouă româneşti pe mesele germanilor. Un investitor din Mehedinţi a dezvoltat o fermă după modelul nemţilor

Data publicării:
181113 OUA MEHEDINTI

În Mehedinţi, un investitor a dezvoltat o afacere de succes cu ouă. Românul, care a muncit ani buni în Germania, a reuşit să pună pe picioare o fermă după modelul nemţilor. Aceasta este dotată cu tehnologie de ultimă generaţie, iar controlul activităţii se poate face chiar şi de pe telefonul mobil.  

Cornel Stroescu a lucrat 15 ani în Germania, iar odată revenit în ţară s-a gândit să investească într-o fermă de găini ouătoare. A preluat cu tot cu datoriile de 500.000 de euro o fermă mai veche. A mai investit 300.000 de euro, iar acum are 2 hale ultramoderne cu 18.000 de găini ouătoare. Pentru a eficientiza munca şi producţia, a investit peste 100.000 de euro numai în tehnologizare. Controlul fermei se face computerizat şi poate fi supravegheat chiar de pe telefonul mobil.

„Eu am stat în Germania 15 ani şi mi-am făcut treaba aşa cum a trebuit acolo şi m+am întors inapoi. Le-am demonstat că şi acolo şi aici putem să facem tehnologie, şi românii, în general, sunt inventivi”, spune Cornel Stroescu, om de afaceri

Investitorul se poate lăuda cu o producţie foarte bună, de peste 16.000 de ouă pe zi. Cea mai mare parte ajunge pe piaţa din Germania. Ouăle produse la ferma din Bistriţa-Mehedinţi sunt de calitate superioară, provenite de la găini crescute la sol.

La ferma din Mehedinţi lucrează doar 7 angajaţi.

Cornel Stroescu consideră că industria alimentară şi agricultura sunt viitorul României. El a investit şi în agricultură şi lucrează peste 1.500 de hectare. În prezent, construieşte opt silozuri de câte 1.000 de tone fiecare, investiţie de peste 1,5 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri