Puţine posturi titularizabile. Sute de cadre didactice s-au prezentat la centrele de rapartiţie

Data publicării:
140813 titularizare post

Prea puţine posturi titularizabile, cel puţin aşa susţin sutele de cadre didactice care, astăzi, s-au prezentat pentru angajare pe perioada nedeterminată. Deşi peste 400 de dascăli au obţinut medii peste 7, doar 40 au putut să îşi depună dosarul pentru o catedră de titular.   

Alina Ionescu are 23 de ani şi a susţinut, în această vară, examenul de titularizare. A obţinut nota 8.70. Spera să prindă un post de educatoare pe perioadă nedeterminată în oraş. A aflat, însă, că 152 de candidaţi au concurat pentru un post de educatoare, în condiţiile în care sunt disponibile doar patru. Aşa că tânăra a rămas dezamăgită de sistemul de învăţământ.

Am fost puţin dezamăgită. Mă aşteptam să fie mai multe, au fost puţine şi la distanţe enorm de mari şi la şapte milioane pe care le iei, să dai 4 milioane - 3 milioane naveta, rămâi cu nimic şi faci muncă în folosul comunităţii”, spune Alina Ionescu

Încă de la primele ore ale dimineţii, centrele de repartiţie au fost pline de cadre didactice care au dorit să afle unde îşi vor desfăşura activitatea pe parcursul viitorului an şcolar. Chiar dacă au obţinut medii bune, dascălii se mulţumesc acum doar cu posturi pe perioadă determinată sau fracţiuni de norme.

În total, în judeţul Dolj, 400 de dascăli au reuşit să obţină nota 7.

„La nivelul judeţului Dolj avem un număr de 40 de posturi - catedre titularizabile, respectiv şi un număr de peste 400 de candidaţi, care au obţinut note peste 7 la examenul de titularizare”, a precizat Mihăiţă Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj

O nouă etapă de repartizare va avea loc în perioada 27 - 29 septembrie. Atunci vor primi posturi candidaţii suplinitori şi detaşaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri