Şcoală construită degeaba într-o comună din Gorj. Nu a fost dată în folosinţă niciodată

Data publicării:
210813 scoala degeaba

În vreme ce în unele localităţi sute de elevi învaţă în şcoli care stau să se dărâme peste ei, în alte părţi, autorităţile fac risipă de bani. Într-o comună din Gorj, de exemplu, şcoala nouă a costat aproape 2 milioane de lei, are opt săli de clasă şi teren de sport, dar pentru că a fost construită într-un sat cu prea puţini elevi, nu a fost folosită nici măcar o zi.

Şcoala a fost construită în anul 2006, într-un sat din comuna Albeni. Nu a fost deschisă niciodată, deoarece, în zona respectivă, sunt doar 20 de elevi, prea puţini pentru a pune în funcţiune o unitate de învăţământ.

Construcţia este ridicată într-un sat aproape nelocuit, din cauza faptului că aici nu există apă şi canalizare.

Dacă ar pune şcoala în funcţiune, facturile la utilităţi ar fi mult prea mari, iar autorităţile locale nu le-ar putea achita. Din acest motiv, au ales să o ţină închisă. Edilul-şef a dotat şcoala cu camere de supraveghere, pentru a fi sigur că nu va fi prădată de hoţi.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj ştiu de această situaţie, dar spun că şcoala aparţine primăriei şi numai primarul poate stabili ce va face cu clădirea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri