Scorpion mort în 2011, prezent şi acum pe liste. Greşeala a fost sesizată de tatăl militarului

Data publicării:
171114 MILITAR

Un militar român, mort în Afganistan în 2011, trăieşte încă pentru statul român. Decesul său nu a fost înregistrat în baza naţională a Evidenţei Populaţiei, aşa că numele său apare în continuare pe listele de vot.  

Dumitru Marinescu povesteşte cu lacrimi în ochi cum de trei ani vede pe listele electorale numele fiului său, Cătălin Ionel Marinescu mort în misiune în Afgasnistan.

„Nu vreau să-i văd numele în continuare trecut pe aceste liste (...) Ca semn de protest n-am votat nici data trecută şi nici acum”, a spus Dumitru Marinescu.

De trei ani şi jumătate duce această luptă cu cei din secţiile de vot. Până acum nimeni nu i-a spus concret ce trebuie să facă.

Şefa de la Evidenţa Populaţiei explică de ce numele soldatului erou Cătălin Ionel Marinescu mai este încă pe liste.

„Are certificat de deces străin. Datorită aceste situaţii, şi anume aceea că dânsul nu a făcut transcrierea certificatului de deces străin. Nici nu i s-a adus la cunoştinţă de către nimeni, nici nu a ştiut”, a spus Madlen Voicinovschi, şef serviciu Evidenţa Populaţiei Craiova.

Conform legii, declararea decesului este în sarcina familiei sau a Ministerului de Externe. Caporalul Cătălin-Ionel Marinescu, din Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, a murit pe 10 mai 2011, în jurul orei 06:00, în Provincia Zabul, Afganistan, potrivit MApN. Militarul avea 28 de ani şi a murit în timpul unei misiuni de patrulare pe autostrada A1 din Afganistan, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri