Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, acuzaţii grave

Data publicării:
241013 OPRESCU CJ
Din articol

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, cel care a provocat un accident în urma căruia o persoană a murit, va fi cercetat penal pentru ucidere din culpă. Mai este acuzat de abuz în serviciu şi de fals privind identitatea. Marius Oprescu este suspectat că a încercat să muşamalizeze cazul. În dosar mai este implicat şi un medic de la Spitalul din Slatina.

Decizia procurorilor l-a luat prin surprindere pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, care susţine că la finalul anchetei se va dovedi că nu este vinovat.

În acest caz este cercetat și medicul Ecaterina Bălănescu Buzău. Ea este acuzată de complicitate la fals, abuz în serviciu și favorizarea infractorului. A fost făcută necropsia bărbatului mort în urma accidentului, dar medicii nu s-au putut pronunța, au trimis analizele la IML Craiova, iar rezultatele vor fi anunțate într-o lună. Deşi Marius Oprescu îşi dorea ca probele să fie duse la Institutul "Mina Minovici" din Capitală, medicul legist le-a dus la Craiova, pentru a nu exista suspiciuni cu privire la examinarea lor.

Accidentul în care a fost implicat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt s-a produs pe 3 octombrie, în jurul orei 20:00, lângă oraşul Piatra Olt. O persoană din cele patru rănite în accident a murit în urmă cu două zile. S-au vehiculat atunci o serie de zvonuri cum că sângele recoltat pentru analiza alcoolemiei nu ar aparţine lui Marius Oprescu, iar acum se aştepată rezultatele de la "Mina Minovici" pentru stabilirea ADN-ului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri