Sari la conținut

Amenzi pentru necurăţarea trotuarelor

Gerul din ultimele zile a transformat trotuarele din oraş în adevărate patinoare, însă nici autorităţile, nici firmele sau asociaţiile de locatari nu se grăbesc să pună mâna pe lopată.

Pentru că nu au curăţat trotuarele din faţa domiciliului sau a sediului, în ultimele zile, 129 de gălăţeni au primit sancţiuni din partea poliţiştilor locali.

Aurelia Bogatu, purtător de cuvânt Poliţia Locală Galaţi: "Vreau să precizez că 28 au fost persoane juridice şi restul persoane fizice, care nu şi-au curăţat şi nu şi-au dat gheaţa din faţa blocurilor şi a sediilor comerciale".

Pentru că pericolul îi pândeşte sub stratul de zăpadă aşezat peste gheaţa de pe trotuare, gălăţenii trebuie să circule cu mare atenţie.

"Foarte greu merg, normal, dacă nu se face ce trebuie. Tocmai am alunecat, aste e, trebuie să mergem cu atenţie că nu avem ce face" spune un trecător.

"Am evitat să ies, pur şi simplu am rugat vecina să îmi aducă o pâine. Chiar mi-a fost frică" declară alt gălăţean.

"Foarte greu. Copilul meu a alunecat şi a căzut. Bătrânii nu pot să circule. Este foarte greu de circulat" mai spune un localnic.

Primăria municipiului Galaţi le reaminteşte cetăţenilor, agenţilor economici, asociaţiilor de proprietari şi instituţiilor publice că au obligaţia să-şi cureţe zăpada şi gheaţa, de pe trotuarele din faţa casei, blocului, sediului şi punctelor de lucru.

În caz contrar, riscă amenzi cuprinse între 100 şi 600 lei, în cazul persoanelor fizice, şi între 500 şi 3.000 lei, în cazul persoanelor juridice. 

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Marian Munteanu