Sari la conținut

Bani publici către asociaţiile din care face parte CJ 

Cea mai mare sumă - 7 300 de euro - a fost alocată Asociaţiei de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos", fiind urmată de Adunarea Regiunilor Europei, care a primit 5.100 de euro.

Aleşii judeţeni au mai alocat 4500 de euro Fundaţiei Maritime a Europei, Asociaţia Regiunilor Europene de Frontieră a primit 400 de euro, în timp ce Fundaţiei Medicale Universitare „Dunărea de Jos" i s-au alocat 4000 de euro.

Nicolae Bacalbaşa, preşedintele CJ Galaţi: "Aceşti bani s-au dat dintotdeauna, este o prelungire a unor proiecte mai vechi, dar care permit să putem accesa diverse sume din bani europeni care ne interezează. Aceste sume se propun consilierilor, se argumentează în cazul unui preambul şi se justifică prin obiective, prin realizări".

În cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean, aleşii au mai acordat aproape trei milioane de lei pentru lucrări de drumuri judeţene şi comunale.

Dintre cele 61 de comune, 43 de localităţi au primit 2,3 milioane de lei de lei în timp ce municipiul Tecuci va primi 62.000 de lei, oraşul Bereşti - 195.000 de lei, iar oraşul Târgu Bujor - 335.000 de lei.

Fonduri pentru asociaţiile partenere

Asociaţia „Euroregiunea Dunărea de Jos" - 7.300 euro
Adunarea Regiunilor Europei - 5.100 euro
Fundaţia Maritimă a Europei - 4.500 euro
Fundaţia Medicală Universitară „Dunărea de Jos" - 4.000 euro.
Asociaţia Regiunilor Europene de Frontieră - 400 euro

sursa: CJ Galaţi

reporter: Cornelia Mazilu
operator: Marian Munteanu

Pe aceeași temă