Sari la conținut

BASCHET. Phoenix, ultimul pas spre promovare

Partidele vor avea loc în fiecare zi începând cu ora 15:00. Miercuri, în primul meci al zilei se vor întâlni Ştiinţa şi Dinamo, iar de la ora 17:30, pe parchetul Sălii Sporturilor vor intra baschetbaliştii de la Phoenix Galaţi, care vor întâlni Politehnica Iaşi.

Gălăţenii sunt favoriţi să promoveze, având în vedere că toate cele trei adversare au fost învinse de Phoenix tur-retur în turneul semifinal.

Ciprian Ţelinoiu - jucător Phoenix Galaţi: "Până acum noi am câştigat toate meciurile. Luăm fiecare meci în parte, îl tratăm cu seriozitate şi sperăm să ne calificăm ca să putem aduce încă un sport în Divizia A la Galaţi, aici".

Cristi Badea - jucător Phoenix Galaţi: "Trei victorii, terminăm pe primul loc şi la anul să fim în Divizia A. Acesta este obiectivul de când a început campionatul, sperăm să ni-l atingem".

Sportivii de la Phoenix speră la o susţinere puternică din partea publicului gălăţean. Cu atât mai mult cu cât intrarea la toate partidele de la turneul final este liberă.

Florin Nini - antrenorul Phoenix Galaţi: "E un turneu cu nervii tari, e un turneu în care trebuie să trecem peste mica presiune suplimentară în ce priveşte participarea în faţa fanilor. Dorim o sală numeroasă. Chiar vrem să facem un apel către toţi suporterii, indiferent de disciplină. Aşa cum ne-am aliniat cu toţii şi am sprijinit hocheiul, aşa cum am venit cu toţii alături de Simona Halep, probabil că a venit rândul baschetului".

Gălăţenii debutează la turneul semifinal miercuri, de la ora 17:30.

Primii adversari vor fi baschetbaliştii de la Politehnica Iaşi, echipă pe care Phoenix a învins-o de patru ori în acest sezon.

Reporter: Marius Ţuca
Operator: Ionuţ Mocanu