Sari la conținut

BRĂILA. Polo în caiace

Dacă de obicei, practicanţii de caiac concurează individual. De această dată, ei şi-au unit forţele şi au format mai multe echipe care au jucat meciuri demonstrative de caiac-polo.

Pentru că jocul este unul nou, iar sportivii nu au experienţă în astfel de întreceri, unii dintre ei s-au răsturnat din micile ambarcaţiuni în încercarea de a prinde mingea.

Alexandru Boţoroca, sportiv CSM Brăila: „Dacă se urcă aşa unul peste altul atunci da cazi pentru că nu ai cum să stai. Plus că nu aveai cum să ridici padela şi aşa am căzut."

Adrian Niculescu, sportiv CSM Brăila: „Sunt două sporturi combiante. Adică poţi să arunci mingea, poţi să vâsleşti, poţi să te întreci, să-ţi ajuţi coechipierii."

Brăilenii care s-au adunat pe malul fluviului au fost încântaţi de noul sport promovat de sportivi.

„Nu am mai asistat la meciuri de genul acesta. E ok. E interesant" a spus un brăilean.

„Aţi mai auzit de caiac polo până acum? Aţi mai văzut? Nu, cel puţin la noi în Brăila nu şi e un sport frumos" a spus un brăilean.

„Am mai văzut sportul la TV şi am vrut să văd cum e pe viu. E un sport dinamic, se face mişcare multă. E atractiv" a spus un brăilean.

Federaţia Română de Caiac Canoe are deja o ramură pentru acest sport, însă, pentru moment nu ne putem gândi la viitoare competiţii naţionale de caiac - polo.

Florentina Ion, antrenor caiac-canoe CSM Brăila: „Deocamdată au făcut nişte paşi foarte mici, extrem de mici, din cauza materialelor. Trebuiesc bărci speciale, căşti, teren specific. Mult mai multe."

Mircea Cărbunaru, consilier superior DJST Brăila: „La noi este la început. Deja Federaţia de profil îl promovează, dar nu suntem la nivelul altor ţări. De exemplu, în Spania este un sport foarte popular."

Până acum la Brăila nu au mai avut loc astfel de partide demonstrative, iar organizatorii vor să promoveze din ce în ce mai mult acest sport. Evenimentul în cadrul căruia s-au confruntat cele şase echipe de sportivi s-a intitulat „Spirit Olimpic pentru o Dunăre Vie."

Reporter: Mihaela Brazdeş

Operator: Luigi David