Sari la conținut

BRĂILA. Şoferi amendaţi

În perioada 4 decembrie 2014 - 5 ianuarie 2015 poliţiştii brăileni de la Serviciul Rutier, împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român, au verificat starea tehnică a autovehiculelor din judeţ.

Scopul acţiunii a fost acela de a constata dacă maşinile îndeplinesc condiţiile tehnice pentru a circula pe drumurile publice. Oamenii legii au verificat, în special, buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie.

Totodată, poliţiştii au verificat autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, inspecţia tehnică periodică şi valabilitatea acesteia, precum şi utilizarea anvelopelor de iarnă şi uzura acestora.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila, au fost controlate 579 de autovehicule şi au fost aplicate 132 de sancţiuni contravenţionale.

Patru permise de conducere au fost reţinute şi au fost retrase 60 de certificate de înmatriculare, dintre care şapte pentru neefectuarea inspecţiei tehnice periodice şi 53 pentru defecţiuni tehnice.

Poliţiştii brăileni îi sfătuiesc pe şoferi să fie atenţi la data de expirare a inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului şi la valabilitatea poliţei de asigurare obligatorie pentru răspundere civilă auto.

De asemenea, pentru a evita orice neplăcere în trafic, conducătorii auto trebuie să-şi echipeze corespunzător autovehiculul, atunci când circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Redactor: Mihaela Brazdeş
Editor web: Dana Costache