Sari la conținut

Debut spectaculos la Festivalul de Comedie

Piesa de teatru a început într-o notă optimistă: cupluri fericite care iau masa în familie pentru a sărbători un eveniment special.

Totul se întoarce la 180 de grade, atunci când în peisaj apare Thalia, personajul care pune beţe în roate celor trei cupluri.

Spectatorii cred că piesa jucată de actorii de la Teatrul de Comedie din Bucureşti a ridicat mult ştacheta pentru următoarele reprezentaţii.

„N-am mai văzut o piesă de teatru de comedie de mult timp, dar chiar foarte interesantă şi destul de apropiată în timp cu zilele noastre" a spus un spectator.

„Mie mi-a plăcut în mod deosebit arhitectura piesei. Modul în care a adunat şi a legat evenimentele" a declarat alt spectator.

Actorii care au urcat pe scenă în prima zi a festivalului, printre care şi cunoscuţii Marius Vizante sau Sandu Pop, au fost încântaţi de primirea pe care le-a făcut-o publicul gălăţean.

Marius Vizante, actor: „Teatru fără public nu există. Publicul face parte din spectacol. Eu nu pot să mă consider împlinit ca artist decât în momentul în care trăiesc acest dialog viu."

Festivalul Naţional de Comedie va continua până pe 30 octombrie.

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" a fost primul teatru din ţară care a organizat un Festival al Comediei în 1976 si de atunci Galaţiul a devenit capitala comediei.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Gelu Mormoloc

Editor web: Dana Costache