Sari la conținut

Duminică de foc

Gălăţenii au avut parte în acest sfârşit de săptămână de temperaturi caniculare.

Adrian Obreja - reporter Digi24: "43 de grade Celsius, atât indică termometrul în mijlocul zilei la Galaţi, într-o zonă intens circulată a oraşului".

Cei care au ieşit din case la orele prânzului au căutat umbra.

Iova Başa: "Mai ales aici la Păpădie venim că e mai răcoare. După-amiază iarăşi mai venim. Asta este vara, ce să facem? Nu putem să stăm numai în casă".

Cu pălării pe cap sau cu sticle de apă în mână, oamenii au încercat să se ferească de căldură atât cât au putut. Mai rău a fost pentru cei care au circulat cu mijloacele de trasnport în comun. Mai ales că la niciun autobuz nu merge sistemul de aer condiţionat.

Atât pentru călători cât şi pentru şoferi căldura este insuportabilă.

George Sârbu - şofer autobuz: "Când sunt călători sunt 70, 80 de grade Celsius. Iar la orele prânzului se ridică. Bem multe lichide, folosesc şerveţele umede, mai stau puţin în curent".

A fost atât de cald încât apa vărsată pe asfaltul încins s-a evaporat în mai puţin de două minute. Medicii de la ambulanţă au avut de lucru în ultimele 24 de ore.

dr. Mihai Polinschi - director SAJ Galaţi: "Din 78 de cazuri în ultimele 24 de ore, peste 25 la sută, deci peste 20 de cazuri au fost legate direct sau indirect de valul de căldură. Vorbim de lipotimii, leşinuri în locuri publice, accidente vasculare".

Medicii sfătuiesc populaţia să evite ieşirile din casă la orele prânzului, să consume de apă şi să poarte îmbrăcăminte de culoare deschisă.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Bogdan Cazacu

Pe aceeași temă