Sari la conținut

Iarna le dă bătăi de cap şoferilor

Traficul auto pe DN 2B a fost închis la ora 22, în dreptul localităţii Cilibia, la scurt timp după ce şoferul TIR-ului care a derapat a anunţat incidentul la 112.

Conducătorul auto, un brăilean cu experienţă de peste 30 de ani la volan, mărturiseşte că a încercat să redreseze camionul, însă nu a reuşit. O rafală puternică de vânt a dezechilibrat mai întâi remorca TIR-ului, aruncând apoi capul tractor în afara carosabilului.

"Veneam de la Buzău. Am trecut pe lângă trei sărăriţe, dar n-au dat niciuna cu nisip. În urma pomului care se vede aici, pe partea stângă, a început să mă joace pe şosea şi am văzut exact pomul în faţă. Zic: gata, acolo mă opresc. Am scos din viteză, am redus-o uşor şi apoi, deodată, m-a forfecat şi m-a dus în şanţ" a spus şoferul tirului.

Remorca TIR-ului a format un baraj în calea a zeci de autoturisme care circulau între Brăila şi Buzău.

"Stăm de mult. Avem cam vreo oră, o oră şi jumătate. Cred că s-a format o coloană de vreo trei km" a declarat un şofer.

"În faţa mea s-a întâmplat, am văzut când a derapat. A pierdut maşina de sub control şi s-a sucit vagonul. Stăm de două ore, două ore şi ceva, cam aşa" a declarat alt conducător auto.

Carosabilul a fost degajat abia după miezul nopţii. Un buldoexcavator sosit dintr-o comună vecină a tras remorca TIR-ului şi a eliberat un sens de mers.

Circulaţia rutieră pe DN 2B a fost reluată abia după ora 1.00.

Pe acelaşi drum, la câţiva kilometri distanţă, un microbuz de persoane care efectua o cursă regulată între Bucureşti şi Galaţi a ieşit în decor.

Din fericire, incidentul produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de viscol şi a carosabilului alunecos nu s-a soldat cu răniţi. Cei cinci pasageri care se aflau în maşină au fost preluaţi de un alt microbuz şi duşi către destinaţie.

Operator: Bogdan Vlădoiu

Editor web: Dana Costache