Sari la conținut
News Alert

Lucrări amânate la UPU

Şantierul din Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean din Galaţi pare că nu se mai termină. Jumătate din secţie a fost deja modernizată. Numai că au şi apărut defecţiuni.

Săptămâna trecută o bucată de tavan a căzut din cauza unor infiltraţii. Atunci, Consiliul Judeţean, principalul finanţator, spunea că totul s-a rezolvat. Ba mai mult, se vor relua în forţă lucrările.

Marian Vicleanu - vicepreşedinte CJ Galaţi: "Firma de construcţii, din ceea ce ne-a comunicat, începând de luni, cu toată echipa va fi în spital. De luni".

Ziua de luni a trecut, iar în spital nu a venit niciun muncitor. Asta pentru că nu există bani pentru viitoarele lucrări. Iar bugetul Consiliului Judeţean va fi stabilit abia la sfârşitul lunii. Până atunci, muncitorii nu vor călca în spital.

Marian Vicleanu - vicepreşedinte CJ Galaţi: "Executantul, în urma discuţiei de ieri ne-a promis că pregătesc toate materialele de care au nevoie, din banii lor, să înceapă lucrările, dar doresc şi o confirmare din partea noastră că vor avea finaţare pe 2015".

Conducerea spitalului aşteaptă nerăbdătoare bani pentru a reporni lucrările.

Mihaela Debita - manager Spitalul Judeţean Galaţi: "Lucrările nu ştim. Când avem banii pornim şi lucrările. Să avem întâi filă de buget pe aşa ceva. Finanţare asigurată".

Între timp, jumătate din Unitatea de Primiri Urgenţe arată ca o clădire părăsită. Toată tencuiala, până la placa de beton, a fost dată jos, iar saloanele au fost golite. Medicii de la urgenţă vor doar să vadă secţia finalizată, să-şi poată desfăşura activitatea în condiţii normale.

dr. Angel Trifan - medic şef UPU-SMURD: "Aici s-a spus că dacă sunt bani se termină în cinci, şase luni, dacă nu sunt bani se termină la sfârşitul anului. Noi sperăm că va fi mai repede".

Aceeaşi incertitudine în ceea ce priveşte finalizarea lucrărilor o are şi Consiliul Judeţean. Câţi bani se vor aloca şi cât de repede vor lucra muncitorii încă nu se ştie.

Reporter: Adrian Obreja
Operatori: Gelu Mormoloc, Marian Munteanu