Sari la conținut

Maternitatea Brăila, un șantier fără sfârșit

Ana-Maria Dobre - reporter Digi24: "Deși nu și-au respectat termenul de predarea lucrărilor, reprezentanții firmei care a câștigat contractul pentru reabilitarea și modernizarea maternității Brăila, nu au vrut să dea nicio informație legată de acest subiect".

Şantierul a fost deschis în august 2010, iar luna aceasta ar fi trebuit ca totul să fie gata.

Numai că termenul nu a putut fi respectat de constructor. Prin urmare, saloanele rămase disponibile sunt supraaglomerate, iar pacienții nevoiți să îndure situaţia.

Mihail Iugulescu - manager SJU Brăila: "Proiectul s-a întins destul de mult, practic noi am recepționat în octombrie, noiembrie 2014, prima treime după multe amânări și după multă suferință".

dr. Florin Țovârnac- director medical Maternitate: "În prezent corpul D al Spitalului Județean de Urgență Brăila își desfășoară activitatea în două treimi. O treime este în renovare. Sigur că activitatea este un pic îngreunată din cauza acestui proiect pentru că ne desfășurăm activitatea cu partea din mijloc în renovare".

Elena-Mihaela Vasilescu - asistent șef Maternitate: "Suntem destul de aglomerați, durata medie de spitalizare s-a scurtat de la 4-5 zile, la 3. Pentru a putea cuprinde toţi pacienţii, de la 3 paturi avem în saloane 4 paturi".

"Era frumos să fie o rezervă, era mai plăcut, dar nici așa nu ne deranjează" spune un pacient.

Pentru întârzierea lucrărilor, constructorul dă vina pe Ministerul Sănătăţii care ar fi alocat fondurile abia la doi ani după semnarea contractului, dar şi pe firma care a întocmit greşit proiectul.

Suma totală contractată de Ministerul Sănătăţii de la Banca Mondială pentru reabilitarea Maternităţii Brăila este de 19,6 milioane de lei.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Luigi David