Schimb de experienţă altfel

Data publicării:
vizita italieni

Tinerii din Italia au fost impresionaţi de ce au văzut până acum la Galaţi. Vizita lor în oraşul de la Dunăre este inedită, deoarece nu au venit pentru un schimb cultural sau de tradiţii, ci pentru a observa asemănările şi deosebirile în ceea ce priveşte flora din cele două zone.

Dario Cambrea, elev Liceul „N.Pizi" Italia: "Este foarte frumos. Îmi place foarte mult locul, ambientul, dar şi persoanele. Sunt multe diferenţe. Mai ales la arbori care sunt diferiţi faţă de cei din Italia."

Tania Surace, elev Liceul „N.Pizi" Italia: „Sunt foarte frumoase străzile pentru că sunt foarte mari şi pline de verdeaţă, de plante. În Palmi, spre deosebire, străzile sunt mult mai mici pentru că şi oraşul este mai mic."

Vizita elevilor din peninsulă este benefică pentru ambele părţi.

Maria Corica, director Liceul „N.Pizi" Italia: „Această experienţă este foarte importantă pentru că aşa vedem un sistem de învăţământ diferit şi aşa putem să le comparăm."

prof. Corina Rotaru, director adjunct Liceul Teoretic „Emil Racoviţă" Galaţi„Pentru elevi este un câştig extraordinar. Ştim noi din ceea ce ne spun ei şi ceea ce ne spun părinţii. Îmbunătăţirea cunoştinţelor ştiinţifice în domeniul biologiei, chimiei, fizicii, cele trei discipline care dau specializarea de bază a Liceul Teoretic Emil Racoviţă."

Pe lângă cunoştinţele ştiinţifice pe care le acumulează odată cu acest schimb de experienţă, tinerii îşi fac prieteni pentru o viaţă.

David Suciu, elev Liceul Teoretic „Emil Racoviţă" Galaţi: „Este chiar frumos. O experienţă foarte frumoasă. S-au legat relaţii de prietenie. Destul de strânse zic eu."

Donela Necula, elev Liceul Teoretic „Emil Racoviţă" Galaţi„Îţi este frică să nu cumva să greşeşti, să nu cumva să o deranjezi cu ceva. Încerci să-i faci pe plac. Cum noi am fost trataţi acolo, aşa trebuie să îi tratăm şi noi."

Anul trecut, un grup gălăţean a petrecut două săptămâni în Italia, vizita având acelaşi scop.

Acest schimb de experienţă face parte dintr-un proiect care se numeşte "Plants in national and european tradition" şi se desfăşoară pe parcursul a doi ani, în perioada 2013-2015.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri