Sari la conținut
News Alert

„Şcoala altfel" la Digi24 Galaţi

Elevii de clasa I au fost ghidaţi de prezentatorul ştirilor de dimineaţă, Miruna Mihailovici.

Turul a început cu vizita în redacţia de ştiri, locul de unde pleacă informaţia. A urmat camera de machiaj, iar apoi regia de emisie.

Miruna Mihailovici, prezentator ştiri Digi24 Galaţi: Ne putem uita în direct la tot ceea ce se întâmplă acolo. Imediat vom merge şi în platou şi o să vedem exact cum se întâmplă lucrurile."

Momentul culminat pentru copii a fost intrarea în platoul de unde sunt transmise ştirile şi emisiunile Digi24 Galaţi.

După ce, Miruna, a simulat prezentarea unui jurnal, cei mici au vrut şi ei să vadă ce înseamnă să stai la pupitrul ştirilor.

Copiii au fost fascinaţi de tot ce au văzut.

„Mi-au plăcut camerele pentru că erau mari şi îmi place cum se vede" a spus un elev.

„Mi-a plăcut cel mai mult cum am văzut camerele de filmat. Aş vrea să devin operator dacă aş putea fi unul bun, da" declară alt copil.

Mi se pare foarte impresionat că acum stau la o cameră adevărată" a spus încântat alt elev.

Nicoleta Mihai, învăţător Şcoala nr.28 Galaţi: „Orice tip de activitate altfel este benefică pentru copii. Ei iau contact efectiv cu lumea reală, cu meseriile adevărate, cu ce se întâmplă în jur."

Alături de elevii de clasa I au călcat pragul sediului Digi24 Galaţi şi elevi de clasa a XII-a.

Mi s-a părut foarte interesant şi destul de emoţionant pentru că trebuie să îţi păstrezi calmul şi să ai totodată o postură destul de ok în faţa publicului, dar este un lucru foarte frumos" spune o elevă de liceu.

Ne-a plăcut foarte mult, vorbesc şi în numele colegilor şi poate o să avem ocazia să lucrăm aici în sediu" a declarat alt elev.

Dana Marin, profesor Colegiul Tehnic „Radu Negru" Galaţi: „Am considerat că este ceva inedit pentru ei, având în vedere că ei sunt şi clasa a XII-a, an terminal, este şi o posibilitate pentru ei să aleagă în viaţă o astfel de meserie."

Pe parcursul întregii săptămânii, la Digi24 Galaţi vor veni şi alţi copii de la grădiniţele şi şcolile din oraş.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Gelu Mormoloc