Sari la conținut

Şcoala de vară ''Paşi în lumea păsărilor''. Elevii de gimnaziu pot observa păsările în mediul lor natural

Echipaţi cu rucsace, cărţi de ornitologie, fişe de observaţie şi neapărat cu binocluri, cei 13 cursanţi au străbătut grădina botanică, în lung şi în lat, pentru a observa cele mai frumoase specii de păsări care populează zona.

Şcoala de Vară de ornitologie ''Paşi în lumea păsărilor'' este un eveniment cu tradiţie la Galaţi şi se află deja la a patra ediţie.

Proiectul îşi propune să vină în completarea cunoştinţelor impuse de programa şcolară.

Viorica Atodiresei - muzeograf: "Oferă posibilitatea elevilor participanţi să-şi petreacă vacanţa într-un mod cât mai plăcut şi aproape de natură şi totodată are ca scop cunoaşterea diversităţii speciilor de păsări care populează spaţiile verzi din oraşul Galaţi".

În cele patru zile de cursuri, elevii participă la activităţi practice, deplasări în teren, observaţii, dar şi cursuri teoretice şi demonstrative despre biologia şi ecologia păsărilor.

"Voiam să aflu mai multe despre păsări şi să le pot identifica când mă duc în natură. Am aflat mai multe lucruri despre cum se desfăşoară ele în natură, despre hrănirea lor, am aflat cum pot să le identific" a spus un elev.

"Astăzi am observat nouă specii de păsări. Cel mai mult mi-a plăcut coţofana pentru că ei îi plac lucrurile strălucitoare şi ea, însăşi, în soare, are o culoare strălucitoare" a declarat alt elev.

Participanţii sunt încântaţi de activităţile practice şi ar vrea ca şi orele de la şcoală să se desfăşoare ca la Şcoala de Vară.

La finalul celor patru zile de cursuri, elevii vor susţine un test pentru a-şi verifica cunoştinţele acumulate la Şcoala de Vară de Ornitologie şi vor primi premii surpriză.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Florin Gîlcanu

Editor web: Dana Costache