Sari la conținut

Teatru de păpuşi inedit, la Galaţi. Spectacolul a îmbinat elemente din teatrul tradiţional cu grafica modernă

Timp de 40 de minute, copiii au făcut cunoştinţă cu personajele basmului.

Vasilache trezeşte simpatia publicului prin inteligenţa şi priceperea lui. Este un personaj savuros deoarece o face pe neştiutorul şi se află într-o ceartă permanentă cu nevasta lui, Mărioara.

Personajele au interacţionat cu prighindeii din sală, iar cei mici au avut ocazia să urce pe scenă, alături de personajele îndrăgite.

Copiii prezenți la spectacol au fost încântați de spectacolul oferit de actorii Teatrului de Păpuşi din Galaţi.

"Cel mai mult mi-a plăcut când o striga pe Mărioara şi ieşea măgarul mereu" a spus un copil.

Spectacolul este realizat în regia lui Daniel Stanciu, iar animaţia poartă semnătura Nicu Stănescu.

Daniel Stanciu, regizor: "Elementul de noutate este o grafică realizată într-un format care aminteşte de filmele mute, de începuturile cinematografiei. Actorii au fost filmaţi şi transpuşi în decoruri virtuale creându-se astfel un film".

Eduard Şişu - coordonator secţie păpuşi Teatrul ''Gulliver'' Galaţi: "Ca să menţinem atenţia copiilor din ziua de astăzi încercăm întotdeauna să venim cu lucruri noi. Am adus de această dată o proiecţie digitală care rulează pe un fundal în spatele nostru, actorii joacă în faţă, pe spate este această proiecţie".

Spectacolele realizate de artiştii Teatrului Gulliver se vor desfăşura în fiecare duminică, pe scena Teatrului Dramatic ''Fani Tardini''.

Preţul biletului de intrare este opt lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi.

Duminica viitoare se va juca piesa Motanul Încălţat, iar peste două săptămâni, cei mici vor putea urmări spectacolul Păcală.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Luigi David

Editor web: Dana Costache

Pe aceeași temă