Sari la conținut
News Alert

TENIS. O româncă a câştigat turneul de la Galaţi

Diana Buzean, locul 426 în lume, a trecut de favorita numărul trei a competiţiei, Irina Maria Bara, aflată pe locul 389 în clasamentul WTA. Diana Buzean s-a impus la capătul unui meci foarte echilibrat, în trei seturi: 6-4, 4-6, 6-3.

Irina Maria Bara - jucătoare de tenis: "Supărarea mai mare este că sunt accidentată atât la genunchiul drept, cât şi la glezna stângă şi asta e supărarea mai mare, nu neapărat că am pierdut pentru că a fost un meci frumos, am jucat amândouă bine".

Diana Buzean - jucătoare de tenis: "Foarte obosită, 3 ore şi zece, nu ştiu cât a durat. Mă uitam la un moment-dat la ceas că soţul meu mă aştepta să mergem să vedem finala Champions League şi eu nu mai terminam. I-am zis de pe margine să anuleze rezervarea".

După acest turneu, săptămâna aceasta începe cea mai aşteptată competiţie de tenis a verii. Este vorba despre un turneu feminin de nivel mult mai ridicat, cu premii în valoare de 25.000 de dolari, la care favorita numărul unu va fi gălăţeanca Patricia Ţig.

Florin Şipoş: "E un turneu extraordinar de puternic. Mă bucur că o avem pe Patricia ca favorita numărul unu a turneului, sperăm să ne bucure şi de data aceasta. E o tradiţie, anul trecut a câştigat două turnee, sperăm ca şi anul acesta să îl câştige pe cel de 25.000 de dolari".

Turneul ale cărui meciuri de pe tabloul principal încep luni va fi ultimul al verii. Clubul de Tenis Viva a ajuns astfel la cinci turnee profesioniste organizate anul acesta, dintre care două masculine şi trei feminine.

Reporter: Marius Ţuca
Operator: Ionuţ Mocanu

Pe aceeași temă