Sari la conținut

VRANCEA. În genunchi pentru asfaltarea unui drum

"Drumul judeţean 205B nu face parte din atribuţiile primarului Bratosin Nistor. Aparţine de Consiliul Judeţean!". Aşa sună mesajul care apare pe panourile instalate la intrare şi ieşire în localitatea Urechești. Pe o lungime de aproape trei kilometri drumul este plin de gropi şi denivelări.

Nistor Bratosin, primarul comunei Urecheşti: "Comuna Urecheşti face parte din Uniunea Europeană, noi nu venim din Somalia. Suntem şi noi cetăţeni ca şi ceilalţi cetăţeni ai altor comune din împrejurimi."

Edilul spune că a montat panourile după ce numeroasele solicitări către Consiliului Judeţului au rămas fără răspuns. S-au strâns 700 de semnături prin care cere preluarea drumului în administrarea comunei. De 150.000 de euro ar fi nevoie pentru a reabilita drumul respectiv.

Nistor Bratosin, primar comuna Urecheşti: "Comuna Urecheşti ar avea bani necesari ca să-l putem reabilita. Nu am primit răspunsuri de la Consiliul Judeţean. De aceea suntem supăraţi că nici nu-l repară şi nici în lista de investiţii pe anul acesta nu l-am văzut nominalizat."

Supărat că nici acest demers nu a dat roade, primarul a cerut ajutorul premierului Victor Ponta.

Nistor Bratosin, primar comuna Urecheşti: "Domnule prim ministru vă rog frumos, eu Bratosin Nistor, primarul comunei Urecheşti, vă rog în genunchi pentru această comună să ne daţi trei camioane cu asfalt să astupăm şi noi aceste gropi."

În timp ce localnicii spun că drumul este o ruşine pentru localitatea aflată la o aruncătură de băţ de Focşani, şoferii se plâng că îşi rup maşinile în gropile din asfalt.

"Nu arată nici ca un drum comunal, da păi ca un drum judeţean" a spus un şofer.

"Groaznic, fac naveta în fiecare zi la şcoală cu fetiţa" a spus un şofer.

"Sunt 12 kilometri de la Focşani până la intrarea în Urechesşti, iar la Urecheşti faci o jumătate de oră ca să ajungi undeva în centrul comunei până la Primărie" a spus un şofer.

Consiliul Judeţului spune că are un proiect european pentru reabilitarea drumului judeţean 205 B, însă nu se ştie, deocamdată, când vor începe lucrările.

Romeo Iordache, director Investiţii CJ Vrancea: "Ca şi priorităţi acest drum este la poziţia numărul unu. Consiliul Judeţean, în calitate de administrator, întreprinde toate demersurile necesare, dar efortul financiar este foarte mare."

Nu este prima dată când cei de la Urecheşti protestează faţă de starea proastă în care se află drumul judeţean. Anul trecut, localnicii au vopsit gropile şi au pus flori în ele, în speranţa că reprezentanţiii Consiliul Judeţean Vrancea vor veni să asfalteze drumul care trece prin comuna lor.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Marian Munteanu