Sari la conținut

26 de copii din Iaşi şi-au demonstrat măiestria în bucătărie

 

Forfotă mare pe terasa unui restaurant cu pretenţii din Iaşi. Îmbracaţi cu şorţuri şi bonete, dar şi cu ecusoane de chef în piept, 26 de copii şi-au luat în serios rolul. La numai 5 ani şi jumătate Maria a vrut să îi arate mamei că poate fi un ajutor de excepţie în bucătăria lor.

"Îmi place foarte mult aici, să gătesc. Foarte frumos. Am gătit salată de legume de mare," explică o fetiţă. A gătit, mai exact, fructe de mare asortate cu legume. Dar ce contează denumirea atunci când preparatul este delicios iar mama mulţumită: "Ca părinte mă bucur să o văd cât de bine se descurcă, cât de pricepută este şi nu pot decât să mă mândresc cu ea." 


Atunci când îşi prindeau urechile în reţete, cei mici aveau parte de ajutoare de nădejde - adevăraţii bucătari, aşa cum speră şi ei să ajungă atunci când vor fi mari.

Drept răsplată pentru munca lor, copiii au primit acasă reţeta după care au făcut prima lor mâncare.

Nina Şotrea, coordonator evenimenti: "Am făcut atelierul de gătit pentru că lor le place foarte mult să îşi ajute părinţii în bucătărie, să lucreze împreună cu frăţiorii lor diverse preparate. Şi ăsta este un bun prilej şi de a socializa şi de a învăţa lucruri despre alimentaţia sănătoasă."

Pentru o zi de distracţie în bucătăria altora, părinţii au plătit 30 de lei.