Avocaţi din baroul paralel duşi la audieri

Data publicării:
avocati 20cercetati 20de 20diicot-37736

Unul dintre avocaţi, Lucian Miron, a fost luat direct din sala de judecată de la Tribunalul Iaşi şi dus la biroul său şi al lui Viorel Mihalache, acolo unde au fost efectuate percheziţiile.

Activează în cadrul unui barou paralel

Cei doi avocaţi sunt suspectaţi de exercitarea unei profesii fără drept. Mai exact, ei lucrează în cadrul unui barou numit constituţional şi care nu este recunoscut în mod oficial de către instanţele de judecată.

În urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat mai multe documente, iar cei doi avocaţi au fost duşi la audieri. Unul dintre ei, fost preot, a negat însă acuzaţiile şi a spus că în spatele incidentului ar fi, de fapt, neînţelegerile dintre cele două Barouri.

Unul dintre suspecţi neagă acuzaţiile

"Am deranjat, pentru că ştiţi, mereu mi se spune că cei de la Baroul legal sau Baroul Bota nu sunt competenţi" (Viorel Mihalache, avocat în cadrul Baroului paralel)

Aceasta este legitimaţia de avocat care este validă şi perfect valabilă, este emisă de uniunea naţională a barourilor din românia, dar pentru că în anumite procese am câştigat în faţa unor stagiri de-ai doamnei Stupariu (vă rog frumos să mă lăsaţi să vorbesc) am deranjat, pentru că ştiţi, mereu mi se spune că cei de la Baroul legal sau Baroul Bota nu sunt competenţi”, a declarat Viorel Mihalache, avocat în cadrul Baroului paralel.

Pe de altă parte, avocata Doina Stupariu, delegată de Baroul Iaşi să se ocupe de problema Baroului paralel, numit Constituţional, susţine că nu îl cunoaşte Viorel Mihalache şi că tot ce a făcut ea la procesele în care au fost implicaţi membri ai Baroului Constituţional a fost să invoce legea.

Doina Stupariu susţine că nu îi cunoaşte pe avocaţi

Instanţa este obligată să verifice calitatea persoanei care se prezintă drept avocat şi am invocat faptul că nu face parte din Baroul Iaşi, baroul nostru care este condus de cine-i condus, din cadrul Uniunii Barourilor din România condusă de domnul Florea. Alte probleme nu cunosc şi nici nu ştiu dacă vreun stagiar de-al meu, fost, a avut probleme cu dumnealui”, a precizat avocata Doina Stupariu.

Victimă ameninţată să îşi retragă plângerea

Totodată, în cazul avocatului Lucian Miron, surse judiciare susţin că ar mai exista o acuzaţie, şi anume aceea de şantaj. Lucian Miron, apărător al unei persoane cercetate pentru trafic de persoane, ar fi ameninţat o victimă că dacă nu îşi retrage plângerea depusă nu îşi va mai vedea copilul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri