Sari la conținut

Bucurie de sărbători. O familie sărmană va avea o locuinţă nouă cu ajutorul reţelelor de socializare

Dorinţa de a ajuta a lui Bogdan Tănasă a făcut ca acest an să fie cel mai bogat pentru familia Răuţu din satul ieşean Broşteni. Tatăl şi cei şase copii şi-au ridicat din temelii o casă. Iniţial, ieşeanul a vrut să le repare doar soba din locuinţă, pentru că stăteau în frig, dar cum exista riscul să se dărâme pereţii cu totul, a decis să le construiască o casă nouă. Tânărul ştia că nu se poate descurca singur, aşa că a cerut ajutor pe o reţea de socializare: a creat pagina Casa Share. Sute de oameni s-au mobilizat.

"Ţin să le mulţumesc prietenilor mei, aţi reuşit să faceţi un lucru bun, ceva cum credeţi voi, pentru sufletul vostru, pentru 6 copii aţi făcut un lucru nemaipomenit," a spus Bogdan Tănasă, iniţiatorul campaniei.

S-au strâns saci cu ciment, scânduri, materiale de construcţie şi, în numai două săptămâni, casa a fost ridicată pe jumătate.

"Foarte binevenit. M-a scos dintr-un impas greu, foarte binevenit. Un om mare cu putere multă şi cu suflet mare. - Aţi visat vreodată că o să aveţi o casă? - Nu, nu am visat. Fără Bogdan nu aş fi putut face nimic, el a fost primul care m-a ajutat, el a venit primul care a venit la mine în casă," povesteşte Vasile Răuţu, tatăl copiilor. 

Cei mai bucuroşi sunt copiii, care zi de zi visează să intre în noua casă:

"E mai încăpătoare, e mai înaltă, temelia ridicată. O să stăm toţi în dormitor, dormim, sufragerie, ne uităm la televizor, baie şi bucătărie."

"Frumos din partea lor, noi trebuie să le mulţumim că nu întotdeauna se găseşte un om să facă asta."

"Simt că omul îmi mulţumeşte în felul lui. Copiii nu mai zic, s-au ataşat de mine. Plec seara, vin dimineaţa la prima oră cu inima împăcată. Când ajung aici mă încarc cu energie," a mai spus Bogdan Tănasă.

Şi oamenii din sat recunosc că cele şapte suflete aveau nevoie de sprijin:

"Se poate să nu fie bucuroşi? Cum să nu? La aşa un fel de casă, imposibil, oricare, şi eu dacă aş fi mi-ar părea bine."

"Un gest frumos din partea celor care au făcut acest lucru. Într-adevăr, erau nişte copii necăjiţi."

Dacă va primi în continuare ajutor, familia Răuţu se va putea bucura de noua casă la începutul anului viitor.

Reporter: Zica Costîn
Operator: Marian Anicule
Editor imagine: Ciprian Iacob
Editor text&web: Diana Cîrlan