Sari la conținut

Câine polițist, subiect de investigație. Patrupedul a evadat din padoc şi s-a adăpostit la o familie

Ringo, câinele de urmă de la Poliţia Hârlău, a fugit din padoc în urmă cu o săptămână după ce a forţat gardul de sârmă. Un bărbat dintr-o localitate vecină l-a găsit pe câmp şi l-a luat acasă. Cei din familie au fost încântaţi să constate că patrupedul răspunde la comenzi:

"I s-a făcut foarte milă de dânsul, mai ales bărbată-miu, când a văzut că e și lup, el de când aștepta rasă. Câinele nici nu a fost agresiv absolut deloc, pur și simplu dădea noroc, dacă îi spuneai șezi chiar că ședea."

Oamenii au înţeles că au avut în grijă un câine poliţist abia când au văzut un afiş care anunţa dispariţia patrupedului.

"Aflând ulterior de căutările pe care le face poliția, i-a anunțat pe cei de la Poliția din Hârlău și astfel câinele s-a reîntors la locul de muncă," a explicat Mădălin Țăranu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

"A vorbit cu domnul polițai și i-a zis că eu nu vreau absolut nimic recompensă, decât să-mi aduceți și mie un câine, dar bine, că domnul a dat și o mică recompensă, acolo și i-a promis că o să-i aducă și un cățel mic."

Ringo a fost dus înapoi la padoc și deja a reluat antrenamentele. Câinele poliţist are șase ani și este specializat pe detectarea de miros uman. I-a ajutat pe anchetatorii din Hârlău în zeci de cazuri de furturi din locuințe.