Sari la conținut

Coadă de doi kilometri la Sfânta Parascheva

Odată ajunşi la racla cu osemintele Sfintei Parascheva, pelerinii au fost rugaţi să nu stea prea mult să se roage, pentru a nu ţine coada în loc.

"Noi am stat trei ore acolo, întrebați toată lumea asta, și noi pierdem trenul. Sutem veniți de astăzi dimineață de la ora 6:00, din București. Deci am plecat azi-noapte la ora 11:00 și am ajuns de dimineață și am stat trei ore într-un loc. Venim, dar nu e normal să fim așa tratați."

"- Ați obosit?  - Păi, vă dați seama de atâtea ore nu am putut să mergem nici mâncăm, nici apă, nici nimic. -  Dar de ce ați venit astăzi și nu ați venit mai devreme? - Astăzi am vrut, de ziua Cuvioasei să venim ai."

" - De azi dimineață stați? - Da, de azi dimineață de la 7:00. - Și mai puteți? - Mai putem, ne întărește Cuvioasa. - Dar de ce ați venit tocami astăzi la Sfîntă? - Păi, astăzi este ziua ei."

"- Ați stat mult la rând? - Am stat, de dimineață de la șase până acum. - Aveți mai bine de 12 ore. - Mai mult, da. Asta este, a mers cam greu."

" - Am stat destul. - A meritat? - Bineînțeles că a meritat. - Dar de ce ați venit astăzi de Sfânta Parascheva? - Pentru că este o sărbătoare foarte mare a Moldovei și a creștinătății și a ortodoxiei în primul rând."

"Se stă cam 12 ore la rând, dar cu ajutorul Sfintei reuşim," au spus oamenii.

Potrivit estimărilor, nu mai puțin de zece mii de persoane au fost miercuri noapte la Catedrala Mitropolitană. Sărbătoarea dedicată Sfintei Parascheva se va încheia în joi seară cu un concert și focuri de artificii.