Sari la conținut
News Alert

Elevi răniți de un adolescent băut. Băiatul de 17 ani conducea fără permis mașina tatălui său

Cei 11 elevi de clasa a XI-a, 6 fete și 5 băieți, au ieșit la iarbă verde alături de profesorul lor de istorie. La întoarcere, pentru a ajunge mai repede în oraș, unul dintre adolescenți în vârstă de 17 ani a luat mașina tatălui său. Deşi nu avea permis, băiatul s-a așezat la volan, dascălul pe locul din dreapta, iar ceilalți 10 elevi au urcat pe platforma din spate a vehicului. Martorii spun că deși drumul este deteriorat, mașina circula cu viteză.

"Am auzit ca o frână bruscă și am văzut mașina pusă de-a curmezișul acolo și după aia copiii împrăștiați. A venit un băiat la mine care era zgâriat și s-a spălat pe față că îi curgea sânge din nas. Răniți așa, zgâriați mai mult," povesteşte un martor. 

"Am întrebat eu dacă au sunat la salvare, dacă nu să sun eu, să anunț la 112. Au spus nene, nu anunța, că băiatul ăsta care a condus nu are carnet și... Am spus că nu se poate. Este un accident și trebuie anunțat. Până la urmă au sunat dintre ei," a declarat un alt martor. 

Cei 11 elevi și profesorul au ajuns la Spitalul din Huși. Din cauza numărului mare de victime, conducerea spitalului a chemat și medici de acasă. "Cel mai grav au fost doi copii. Unul cu o fractură de bazin, care a fost trimis la Iași la Spitalul Sfânta Maria, și un băiat de 16 ani cu traumatism cranio-cerebral, fractură nazală și contuzii de coloană lombară," a explicat Wassouf Emad, director medical la Spitalul Municipal Huși.

Adolescentul care a condus maşina s-a ales iniţial doar cu dosar penal pentru vătămare corporală. Acuzaţiile la adresa lui se vor agrava însă dacă poliţia va stabili că accidentul s-a petrecut pe un drum public. "Urmează a se stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunilor la regimul circulației. Vorbim de conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere sau conducerea unui autovehicul de către o persoană care se afla sub influența băuturilor alcoolice," a declarat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IJP Vaslui.

Profesorul care a însoțit grupul de elevi și a acceptat ca mașina să fie condusă de un minor va mai sta în spital o săptămână. Va trebui la rândul său să dea explicaţii atât poliţiştilor cât şi Inspectoratului Şcolar Judeţean.