Sari la conținut

Facultate de Informatică special creată la Iași pentru profesorii care vor dublă specializare

Speriați că ar putea să li se desființeze catedrele, peste 2500 de dascăli din Iași își doresc să urmeze o a doua facultate. În acest fel ar putea preda o a doua materie iar șansele să rămână fără loc de muncă ar fi mai mici. În ajutorul lor au venit sindicaliştii care au încheiat protocoale de colaborare cu Universitatea Tehnică şi Universitatea Alexandru Ioan Cuza, protocoale prin care au fost create programele de studii pentru dascăli.

„Din acest punct de vedere, suntem mulţumiţi, deoarece am reuşit să completăm oferta Universităţii „Cuza" cu cea care ne-a fost transmisă de către Universitatea „Gheorghe Asachi". Taxa va fi până în 2000 de lei, deci considerăm că, din acest punct de vedere, oferta este una, să spunem, destul de rezonabilă,” a explicat pentru Digi24 Iași Laviniu Lăcustă, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar. 

Conducerea Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi va organiza în această vară admitere pentru dacălii din învăţământul preuniversitar, pentru specializarea informatică. Vor fi scoase la concurs o sută de locuri cu taxă la Facultatea de Construcţii Maşini şi Management Industrial, unde vor fi predate cursurile.

„Doi ani de zile, după care se va acorda o diplomă de absolvire şi persoanele în cauză vor putea să exercite astfel de activităţi, în domeniul informaticii în mediul preuniversitar,” a spus Eugen Seghedin, prorector la Universitatea Tehnică „Ghe. Asachi” din Iași.

Dascălii se vor putea înscrie la facultate de la jumătatea lunii iulie, iar admiterea se va face pe baza mediilor de la licenţă şi bacalaureat.