Sari la conținut

Filtre la ieșirea din Iași. Vehiculele neechipate de iarnă, trase pe dreapta

Prima ninsoare i-a luat pe nepregătite pe unii conducători auto. În zona Bucium, polițiștii au instituit filtre și au tras pe dreapta toate vehiculele pentru a verifica dacă sunt echipate de iarnă. Cel mai mult au avut de furcă şoferii maşinilor de mare tonaj.

Poliţist transmite prin staţie: Ce e peste 7,5 tone, fără lanț, să nu mai lași să urce pe DN24!”

Conducătorii auto, în schimb, au acuzat autoritățile de proastă organizare:

“- Unde vreți să ajungeți? - La Vaslui. - Nu-i chiar drum lung. - Nu este drum lung, dar nu vedeți că se blochează, iar i-a prins pe nepregătite. Noi suntem în 20 noiembrie, nu 20 august.”

“Cum să reușesc să înaintez dacă nu are pe ce să prindă lanțul. Lanțul se pune la o zăpadă de 10-12 cm, pe ce să prindă aici, pe scoarța asta de 2 cm?! De ce nu dă cu sare și cu antiderapant?”

“- Nu mă așteptam ca autoritățile să nu trimită utilaje. - Nu au trecut deloc? - Păi nu vedeți ce e pe jos?”

După aproximativ o oră, autoritățile au trimis în zona Bucium două freze. În paralel, polițiștii rutieri au organizat acțiuni la toate ieșirile din municipiu.

Insp. princ. Ghiorghiță Ciobanu, șeful Biroului Rutier: În urma condițiilor meteo, multe artere sunt acoperite de gheață și zăpadă. Am intensificat acţiunile pe această linie pentru a preveni producerea de accidente și blocaje.”

Pentru prevenție, angajații Biroului Rutier Iași îi sfătuiesc pe șoferi să aibă material antiderapant în mașini.