Sari la conținut

Gerul a golit piețele din Iaşi. Doar câțiva comercianți au îndurat temperaturile scăzute

Temperaturile de minus 18 grade celsius înregistrate la Iași în ultimele zile i-au speriat pe comercianții din piețe. Doar câțiva dintre ei s-au încumetat să-și pună mărfurile pe tarabele înghețate:

“- Cum vă protejați produsele? - Pun de cu seară apă în bidoane și rămâne așa, neînghețată. Varza nu are nimic, dar la castraveți pun bidoane cu apă fiebinte.”

În speranța că vor câștiga măcar bani de pâine, oamenii au îndurat gerul ore bune.

Ileana Butuc, comerciant: “O haină lungă, în loc de fustă, mai am un sarafan pe mine, două perechi de ciorapi, am boandă și haină asta, sunt foarte bine echipată.”

Frigul nu i-a descurajat nici pe clienții fideli, care, în lipsa produselor, s-au văzut însă nevoiți să se reorienteze.

“- Ați avea încredere să cumpărați din piață pe gerul ăsta? - Da, cumpăr, cumpăr, în afară de cartofi , eu numai din piață cumpăr. - Cartofii îngheață mai ușor, sau de ce? - Da, da, doar de la magazin iau cartofi.”

“Nu avem ce cumpăra, piața e goală, cine să stea în piață, doar lactate mai luăm.”

“Cu gerul ăsta e și normal, mă uit că toate sunt acoperite, oare nu îngheață, îngheață cred, asta e. - Ați cumpărat de pe tarabe? - Nu am cumpărat, că nu am ce să cumpăr.”

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor recomandă tuturor ieșenilor ca în această perioadă să fie precauți atunci când fac cumpărături din piețe și să verifice în special fructele și legumele, pentru că acestea îngheață mai ușor.