„Mall-ul este noul muzeu în care intri fără bilet,” a declarat economistul Dan Chirleșan

Data publicării:
mall

Mii de ieşeni merg în mall-uri în fiecare săptămână, indiferent dacă muncesc pe salariul minim pe economie sau pentru mii de euro. Unii se mulţumesc doar cu o plimbare, să bea o cafea, iar cei care îşi permit lasă sute de euro la casele de marcat.

„Din punct de vedere social mall-ul este noul muzeu în care intri fără bilet, iar pe de altă parte e un fel de a-ţi consuma timpul şi banii pe care îi primeşti fie sub formă de salariu fie din alte surse,” a declarat economistul Dan Chirleșan.

Oamenii recunosc faptul că plimbările şi cumpărărturile la mall sunt princpalele activităţi din timpul liber. „Se poate întâmpla să cheltui chiar sute de euro, depinde dacă ai ocazia, sunt lucruri care le găseşti doar în această locaţie, uneori poţi doar să vizitezi, uneori o simplă cafea,” spune un tânăr.

Mall-urile sunt în plină dezvoltare în Iaşi, iar cei care investesc sute de milioane de euro în astfel de centre comerciale se aşteaptă ca aceste construcţii să fie profitabile cel puţin 20 de ani de acum înainte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri