Sari la conținut

Misiune imposibilă pentru un poliţist din Suceava. Are în grijă 2.000 de oameni, dar are la dispoziţie o maşină veche de 20 de ani

Aşa arată maşina veche de două decenii. Din cauza stării deplorabile în care se află autoturismul, singurul polițist din comua suceveană Comănești este nevoit să meargă deseori pe jos la interveții.

"Nu au cum să se deplaseze cu ea, mai ales iarna, pentru că nu pornește, au probleme, tot timpul s-au plâns," a spus Grigoraș Păstrăv, primarul comunei Comănești. 

Vasile Grumăzescu, președintele SNAP Suceava: "autoturismul din dotarea postului de poliție Comănești are foarte mari probleme tehnice, mă refer la discul de ambreiaj care este defect, caroseria este uzată, mototrul consumă ulei peste limita normală. Mai prezintă defecțiuni la sistemul de iluminare, la sistemul de frânare cât și la direcție."

Autoritățile locale care spun că au făcut numeroase demersuri la Inspectoratul Judeţean de Poliţie pentru a obţine o maşină mai bună. Fără succes însă.

"Avem foarte mult trafic de lemn în zonă, avem multe incidete în zonă, mai mici, mai mari, dar la care poliția trebuie să fie prezentă. Toate deplasarile acestea s-au făcut cu mașini, cu mașina proprie în general," a mai spus Grigoraș Păstrăv, primarul comunei Comănești.

"E rușine de comună așa faină să nu avem o mașină bună."

"Nu nepărat o mașină nouă, poate să dea o mașină redistribuită, măcar să nu stea pe la toți mecanicii să repare."

"Dacă seara se întâmplă ceva şi sună la poliție, până ce vine să pornească tărăboanța aia pa care o are acolo, în fața căminului, durează jumătate de an," spun localnicii.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie cunoaște situația postului de poliție de la Comănești, dar susţine că nu a găsit, până acum, o soluţie. Recent, la IPJ Suceava au ajuns 20 de autospeciale de poliție noi, dar au fost distribuite către alte posturi de poliție.