Sari la conținut

Obiectivele turistice de la periferia Iaşului. La doar 5 kilometri de municipiu, turiştii găsesc o destinaţie încărcată de istorie

Turiștii din Iași și Republica Moldova au vizitat, rând pe rând, toate obiectivele turistice din comuna Miroslava. Localitatea, situată la 5 kilometri de municipiu, este o destinație încărcată de istorie.

"Noi nu ne plângem niciodată de vizitatori. Noi încercăm să arătăm că Miroslava merită să fie vizitată, au ce găsi aici, începând cu un cadru natural deosebit și monumente vechi," a explicat Ștefan Susai, directorul Centrului de Informare Turistică Miroslava.

În Miroslava pot fi vizitate biserici de patrimoniu, un Muzeu de Etnografie, Palatul Sturza, construit în 1796, dar și o pădure declarată rezervație naturală.

Ion Zăculțeanu, profesor: "ne aflăm în cea mai veche școală agricolă din Moldova și totodată prima școală românească de agrocultură, aici e Palatul Sturza.Turiștii rămân impresionați, întrucât nu știau că există așa ceva în țară . Sper că rămân și cu o impresie destul de plăcută."

"Mi se pare o comună captivantă, îmi place faptul că ascunde lucruri vechi, și eu sunt fascinată de aceste lucruri. Nu știam de existența acestor valori și aș mai veni cu drag."

"Mi-a plăcut foarte mult, este superb, este frumos."

"Mi se pare extraordinar de frumos, inspirat, emoționant, n-am știu că Miroslava ascunde atâtea comori."

"Eu, în mare parte, cunosc locurile, de asta am ales să vin cu colegii mei," au spus turiştii care au participat la circuit. 

Circuitul obiectivelor turistice a avut loc în cadrul evenimentului Zilele Turismului la Miroslava, ajuns la a treia ediție. Localitatea dispune de un centru turistic modern, în care s-a investit un milion de lei, din fonduri europene.