Sari la conținut

Piața Centrală din Piatra Neamț a ars în totalitate

Piața Centrală din Piatra Neamț era asigurată, însă deocamdată pagubele nu pot fi estimate. Mulţi dintre comercianţii care aveau standuri în piaţă - 200 la număr - şi care au venit de urgenţă la faţa locului spun că nu se mai poate recupera nimic din marfa lăsată peste noapte în rafturi şi în instalaţiile frigorifice.

O anchetă a polițiștilor este în plină desfășurare, ținând cont că a fost vorba de un incendiu extrem de violent care a distrus aproape 5.000 de metri pătrați din piață.

Se pare că focul a izbucnit la primul tronson al Halei, unde erau depozitate și produse industriale, iar asta a făcut ca flăcările să se extindă foarte repede.

Paznicul pieței a fost cel care a observat primul flăcările și a dat alarma. La fața locului au fost trimise 7 autospeciale de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț. Intervenția zecilor de pompieri a fost dificilă din cauza fumului gros și a substantelor toxice emanate, dar și pentru că hidranții erau acoperiți, iar toate ușile clădirii erau închise.

Focul a fost stins abia după 5 ore.