Sari la conținut

Povestea lui Vlad Țepeș, pusă în scenă la Festivalul Iașiul Medieval

Ieşenii care s-au adunat odată cu lăsarea întunericului în faţa Palatului Culturii au avut parte de un adevărat spectacol. Actorii de la trupa Artgotic au avut timp de jumătate de oră un spectacol cu flăcări spre totala încântare a publicului. În cadrul spectacolului, ieşenilor li s-a spus o poveste. Cea a lui Vlad Ţepeş care a fost ucis de boieri. Odată cu uciderea domnitorului, actorii au combinat istoria cu povestea lui Vlad Dracul. Astfel, domnitorul Ţării Româneşti trece de partea răului şi cu ajutorul demonilor reuşeşte să-i învingă pe turci.

"Ideea mi-a venit după ce am văzut şi filmele Dracula ecranizate de alţii şi am zis că este un mod de-a prezenta istoria noastră printr-un stil mai şocant, pentru că asta prinde la public în perioada actuală," a spus Radu Ignat, actor Artgotic. Iar părerea actorului a fost confirmată de sutele de privitori car au privit totul cu mare atenţie.

Organizatorii promit ca atmosfera medievală va fi recreată și anul viitor cand va fi organizata cea de-a treia ediție a festivalului.