Sari la conținut

Razie pe străzile din Iaşi. Zeci de şoferi au rămas fără permis pentru că nu au acordat prioritate pietonilor

Razia rutieră a început la orele prânzului şi, în prima jumătate de oră, poliţiştii au lăsat cinci şoferi fără permis de conducere timp de o lună pentru neacordare de prioritate la trecerile de pietoni. Oamenii legii nu i-au iertat nici pe conducătorii auto care vorbeau la telefon ori nu purtau centură de siguranţă. Iar unul dintre şoferii opriţi de poliţie a rămas şi fără certificatul de înmatriculare al autoturismului, pentru că nu avea inspecţia tehnică periodică făcută la zi.

" - Nu v-aţi dat seama că IPT-ul este expirat? - Nu. - Şi telefonul pe care l-aţi primit era urgent? - Poftim? - Vorbeaţi la telefon când v-a oprit poliţia. - Nu vorbeam la telefon. - Dar? - Mă uitam la el."

" - Pentru ce v-au tras pe dreapta poliţiştii? - Pentru că vorbeam la telefon, teoretic. - Şi practic? - Practic nu prea am vorbit la telefon."

Alexandru Carp, inspector în cadrul Biroului Rutier Iaşi: "Poliţiştii rutieri vor acţiona pe raza municipiul Iaşi pentru desfăşurarea unei acţiuni ce vizează depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto ce nu acordă prioritate de trecere pietonilor care au acest drept, dar şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere."

Astfel de acţiuni vor avea loc zilnic, până la sfârşitul anului. De asemenea, în weekend-uri, agenţii vor organiza filtre pentru a-i identifica pe conducătorii auto care se urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.