Sari la conținut

Stâlp montat în mijlocul trotuarului, în Iaşi

Sub ochii nedumeriți ai trecătorilor, o echipă de muncitori de la o firmă de instalații rutiere a spart trotuarul abia construit de pe strada Elena Doamna și, chiar în mijlocul acestuia, a montat un stâlp.

"Parcă e pus în creştetul capului. Sunt oameni fără judecată, efectiv fără judecată. Spuneţi şi dumneavoastră, dacă a vrut să pună un panou, nu putea să pună în aşa fel ca să nu fie în mijlocul străzii?!" spune un trectător nemulţumit. 

Imaginea neobișnuită le-a atras atenția și turiștilor străini care au trecut prin zonă: "În mijlocul trotuarului, poate crea probleme sau accidente oamenilor care merg pe aici."

Din spusele muncitorilor, pe stâlpul din mijlocul trotuarului ar urma să fie montat un panou rutier. Cei de la Primărie spun că nu știu exact despre ce este vorba

"De principiu, toate panourile de semnalizare rutieră şi de informare se pun pe trotuare sau în afara lor acolo unde există spaţiu. Şi Dacă o să urmăriţi cam toate indicatoarele sunt pe trotuar, dar bineînţeles puse într-o anumită regulă. Dacă nu se întâmplă aşa, va fi dat jos şi cei care l-au pus vor fi chemaţi să răspundă de ce au făcut," a declarat Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iaşi. 

Montarea unui stâlp pe trotuar nu este singulară pe strada Elena Doamna. Ceva mai sus situația se repetă, cu diferenţa că acolo trotuarul e mai lat.